TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ar putea rămîne R. Moldova fără gaz la iarnă? Ce răspunde Maia Sandu

Ar putea rămîne R. Moldova fără gaz la iarnă? Ce răspunde Maia Sandu

Republica Moldova ar putea să nu mai primească gaz la iarnă din Federația Rusă, dacă autoritățile de la Moscova și cele de la Kiev nu vor ajunge la o înțelegere privind tranzitul gazelor rusești pe teritoriul Ucrainei, anunță șefa Guvernului Maia Sandu.


„Ne pregătim pentru un asemenea scenariu. Cetățenii nu trebuie să-și facă griji, dar trebuie să știe că există o asemenea posibilitate”, a declarat Sandu la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.


Prim-ministrul afirmă că au fost identificate soluții pentru a depăși problema în cazul în care aceasta va apărea: „O soluție este să cumpărăm și să depozităm gaz în Ucraina, dar capacitățile de depozitare pe care le poate oferi Ucraina nu sînt suficiente pentru tot teritoriul R. Moldova”.


Totodată, Maia Sandu a dat asigurări că lucrările la gazoductul Iași-Ungheni vor fi finalizate pe teritoriul R. Moldova pînă la finele acestui an, iar pe teritoriul României – către lunile martie-aprilie 2020.


„Acesta este termenul pe care îl indică partenerii noștri. Sistemul nu va fi funcțional pentru această iarnă”, a punctat Sandu.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load