COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Achitarea impozitelor pe venit și a TVA-ului, suspendate

Achitarea impozitelor pe venit și a TVA-ului, suspendate

Declararea impozitului pe venit pentru 2019 se va efectua pînă pe data de 25 aprilie anul curent. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în urma ședinței de ieri a comisiei pentru situații excepționale.

Astfel, declararea și achitarea impozitului pe venit, impozitului pe bunuri imobiliare, impozitul funciar și taxele locale pentru anul 2019 de către întreprinzătorii individuali sau gospodăriile țărănești (de fermier) al căror număr mediu anual de salariaţi pe parcursul întregii perioade fiscale nu depăşeşte 3 unităţi şi care nu sînt înregistrați ca plătitori de TVA și declararea impozitului pe venit din activitatea operațională pe anul 2019 de către agenţii economici subiecți ai sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii se va efectua pînă la 25 aprilie 2020, scrie unimedia.

În același timp, achitarea impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător în rate pentru primul trimestru al anului 2020 se va efectua pînă la data de 25 iunie 2020.


Comisia a decis ca declararea și achitarea impozitului pe venit pentru 2019 de către persoanele fizice (cetăţeni ai Republicii Moldova, cetăţeni străini şi apatrizi, inclusiv membri ai societăţilor şi acţionari ai fondurilor de investiţii) se va efectua pînă la 29 mai 2020.

Mai mult, termenul de examinare a cazurilor de încălcare a legislației fiscale și vamale sau de examinare a contestațiilor fiscale și vamale care a survenit în perioada stării de urgențe declarate se prelungește pînă la 29 mai 2020. Iar termenul de depunere a dezacordului la actul de control fiscal întocmit în perioada stării de urgență declarate se prelungește pînă la 29 mai 2020, iar termenul de depunere a contestațiilor aferent deciziilor/acțiunilor Serviciului Fiscal de Stat aduse la cunoștință în perioada stării de urgență declarate se prelungește pînă la 15 iunie 2020.

Guvernul a mai stabilit că pentru anul 2019 nu sînt supuse auditului obligatoriu:

a) situațiile financiare individuale ale entităților mijlocii și entităților mari;

b) situațiile financiare consolidate ale grupurilor.

Și în final, s-a decis prezentarea situațiilor financiare individuale pentru anul 2019 se va efectua pînă la 29 mai 2020.

Aceste decizii urmează să fie luate în cadrul ședinței Guvernului de astăzi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load