COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost înregistrat un nou proiect ce prevede majorarea subvențiilor acordate fermierilor

A fost înregistrat un nou proiect ce prevede majorarea subvențiilor acordate fermierilor

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre înregistrarea unui proiect de lege cu privire la majorarea Fondului de subvenționare în agricultură.

„După consultările cu organizațiile de fermieri, în baza demersurilor din partea lor, am înregistrat un proiect de lege foarte important pentru agricultori. Propunem modificarea Legii 276 din 2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural. Mai concret a articolului 18, aliniatul 2 și solicităm predictibilitatea și majorarea subvenționării”, a declarat Slusari, transmite NOI.md cu referire la agrobiznes.md.

Astfel, s-a propus ca alocațiile anuale pentru Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural să fie prevăzute în bugetul de stat la cota nu mai puțin de 3% din cheltuielile aprobate ale bugetului de stat.


Potrivit lui Slusari, „dacă ar exista asemenea cotă la moment, fondul de subvenționare trebuia să fie nu mai puțin de 1 miliard 560 de milioane, ținînd cont că noi avem cheltuieli bugetare peste 53 de miliarde pentru 2020”.

Menționăm că, pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat de guvern și parlament.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load