Revoluție în domeniul medicinei! Cancerul poate fi tratat

Revoluție în domeniul medicinei! Cancerul poate fi tratat

Un studiu recent al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis a demonstrat că atunci cînd ţesutul răspunde la anumite tipuri de afecţiuni, celulele mature par să întinerească şi să înceapă să se dividă rapid, creînd scenarii care pot duce la apariţia cancerului.

Celulele mai bătrîne pot fi periculoase pentru că pot reveni la comportamentul de celulă stem, avînd potenţialul de mutaţii genetice cauzatoare de cancer pe care l-au adunat pe durata vieţii lor, scrie Futurity.

Totuşi, pentru că celulele mature din stomac, pancreas, ficat şi rinichi activează aceleaşi gene şi trec prin acelaşi proces atunci cînd încep să se dividă din nou, descoperirile pot însemna că iniţierea cancerului este mult mai similară în diferite organe decît se credea anterior.

„S-a aflat că acestea sînt diferite de la un organ la altul şi de la persoană la persoană. Dar dacă, aşa cum sugerează acest studiu, modul în care celulele încep să se înmulţască din nou este similar indiferent de organ, ne putem imagina terapii care interferează cu iniţierea cancerului într-un fel mai general, indiferent de locul în care apare acest cancer”, a declarat Jason C. Mills, autorul studiului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load