Nu e neapărat să strănutați. S-a dovedit că puteți contacta gripa prin respirație

Nu e neapărat să strănutați. S-a dovedit că puteți contacta gripa prin respirație

În primele zile pacienții sînt deosebit de contagioși, astfel încît în această perioadă li se recomandă să rămînă acasă.


Oamenii de știință americani de la Universitatea din Maryland au dovedit că pacientul contagios poate molipsi alte persoane cu virusul gripal nu numai prin strănut sau tuse. E suficient să respire, pur și simplu, informează Proceedings of the National Academy of Sciences.


Pentru experiment, oamenii de știință au împărțit voluntarii în două grupuri: în primul grup erau persoane sănătoase, iar în al doilea - pacienți cu simptome ale infecției respiratorii acute.


După apariția semnelor de boală, cercetătorii au analizat aerul expirat. Ca urmare, în jumătate din probele preluate de la oamenii sănătoși, au fost găsite bacterii, după un timp.


Se consideră, în general, că răspîndirea visrului are loc prin spută, dar s-a dovedit că nu este așa, menționează experții. Este deosebit de periculos contactul cu pacientul în primele cîteva zile de dezvoltare a bolii, menționează aceștia. De aceea, bolnavilor li se recomandă să rămînă acasă în această perioadă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load