COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Miliarde de gadget-uri au fost amenințate de a fi sparte prin Bluetooth

Miliarde de gadget-uri au fost amenințate de a fi sparte prin Bluetooth

Vulnerabilitatea în protocolul Bluetooth permite hackerilor să acceseze aproape orice dispozitiv, inclusiv smartphone-uri și computere.

Cercetătorii de la școala Politehnică Federală din Lausanne (Elveția) au observat această problemă, potrivit publicației TechSpot.

Metoda de atac, denumită Bluetooth Impersonation Attacks (BIAS), se bazează pe simularea semnalului unui dispozitiv sigur. Cercetătorii au explicat că hardware-ul personalizat ocolește setările de securitate Bluetooth în modul în care un smartphone sau orice alt gadget al victimei îl recunoaște ca un accesoriu cu care s-a asociat anterior, cum ar fi căștile fără fir. Pentru a sparge un gadget cu succes, dispozitivele atacatorului și victimei trebuie să fie la o distanță relativ apropiată una de cealaltă.


Lipsa unei confirmări reciproce obligatorii atunci când împerecheați dispozitivele cu BIAS permite răufăcătorilor pe neobervate să spargă gadgeturile altor persoane. Potrivit cercetătorilor elvețieni, aproape toate dispozitivele care susțin specificația rețelelor Bluetooth fără fir au fost amenințate de a fi sparte, ceea ce înseamnă miliarde de gadget-uri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load