COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă te mai gîndești dacă să îți iei un scaun auto pentru copil? Iată ce amendă riști dacă nu îl ai!

Încă te mai gîndești dacă să îți iei un scaun auto pentru copil? Iată ce amendă riști dacă nu îl ai!

Îl ții în brațe? Sau îi pui centura și te rogi să ajungi în siguranță? Conduci prudent, dar tot nu stai liniștit. Și dacă nici aceste gînduri nu te-au adus într-un magazin de scăunele pentru copii, atunci află că o amendă s-ar putea să te ajute.

Nu îi poți oferi protecția maximă copilului tău dacă îl ții în brațe și, nu dă Doamne, sunteți implicat într-un accident! Mai mult de atît, aflați că îi puteți face mult mai rău, aplicându-i răni grave cu greutatea propriului corp! Nici dacă stă de unul singur, cuplat cu centura de siguranță pentru adulți, tot nu este în siguranță.

Dacă nu vrei să ne crezi pe cuvînt, urmărește testele și review-urile dedicate acestui subiect. O să te convingi că un scăunel auto pentru copii, poate reduce riscul de traumatisme cu până la 80%!


Chiar și o frînare bruscă, de urgență, ar putea să îi afecteze serios capul sau spatele. Iar în condițiile actuale de trafic, cu accidente zilnice, acest risc este și mai mare. Iată de ce, legea obligă șoferii care transportă copii minori, să instaleze scaune auto.

Acestea sînt de mai multe feluri, construcții, prețuri, nivel de confort și etc, dar toate au același scop, să îți protejeze copilul. Fie că vorbim despre un scaun auto propriu-zis, pernă specială, sau înălțător auto, oricare din acestea ar fi totuși mai potrivit decît metodele primitive (ținutul în brațe, centura de siguranță pentru adulți, etc).

Iar în ce privește regulamentul circulației rutiere, aflați că nu orice metodă este potrivită, ci trebuie selectat în funcție de anumite criterii:

Scaunul auto pentru copii trebuie să corespundă standardelor de siguranță;

Scaunul auto trebuie să corespundă masei și taliei copilului;

Poziția copilului pe scaun trebuie să permită aplicarea corectă a centurii de siguranță.

Scaunul auto trebuie instalat doar pe bancheta din spate. Locul cel mai sigur se consideră a fi cel din mijloc, dar nu există norme care ar stabili expres acest lucru.

Și pentru că părinții totuși neglijează acest aspect, au fost operate modificări la Codul Contravențional al Republicii Moldova, iar aceste schimbări s-au referit inclusiv la cei care nu au grijă să-și transporte copiii în siguranță. Astfel, agenții de patrulare sunt în drept să îi amendeze cu pînă la 1.200 de lei pe șoferii prinși în trafic fără scaune auto pentru copii.

Pe lîngă aceasta, conducătorul auto care a pus în pericol viața minorului se va alege și cu două puncte de penalizare!

La cei 1200 lei, mai adaugi foarte puțin și cu siguranță că găsești ceva potrivit pentru copilul tău oferindu-i nu doar dragostea necesară, dar și siguranță maximă!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load