Greșeli care îți îmbătrînesc tenul zi de zi

Greșeli care îți îmbătrînesc tenul zi de zi

Produsele cosmetice pe care le folosești pentru a-ți îngriji tenul și a preveni îmbătrînirea prematură nu au efect dacă în același timp faci unele greșeli majore, zi de zi.


Gesturile simple, pe care nu le iei prea mult în seamă, pot fi responsabile pentru îmbătrînirea tenului și apariția unor imperfecțiuni precum pete pigmentare, coșuri sau puncte negre. Iată ce greșeli de îngrijire îți afectează tenul în fiecare zi:


Te speli pe față cu apă fierbinte


Ai obiceiul de a-ți pune jetul de apă fierbinte pe față atunci cînd îți faci duș? Sau te speli dimineața pe față cu apă caldă? Această greșeală are un efect devastator asupra tenului tău, iar rezultatele nedorite se observă în timp. Apa fierbinte usucă pielea prin îndepărtarea stratului hidrolipidic de la suprafața tenului. Pielea va deveni mai uscată, mai puțin elastică și este astfel mult mai predispusă la apariția ridurilor. De asemenea, apa fierbinte provoacă inflamarea vaselor de sînge și dilatarea capilarelor, ceea ce cauzează apariția unor probleme precum rozacee.


Freci cu putere pielea din jurul ochilor


Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă pentru că este subțire, fragilă și predispusă la apariția ridurilor. Nu este o coincidență faptul că aici apar de obicei primele riduri. Iar obiceiul de a freca ochii dimineața sau atunci cînd te demachiezi accelerează formarea ridurilor, dar și a cearcănelor sau pungilor de sub ochi, prin spargerea vaselor subțire de sînge. Folosește întotdeauna mișcări delicate cînd te demachiezi, iar pentru a preveni frecarea insistentă, aplică pe ochi o dischetă înmuiată în demachiant sau apă micelară, presează delicat timp de zece secunde, apoi șterge fără să apeși. Astfel fardurile vor fi dizolvate mult mai ușor.


Nu te demachiezi seara


În mod sigur știi că demachierea este un pas esențial și obligatoriu pentru sănătatea tenului tău. Nu ar trebui să te culci niciodată înainte de a te demachia. Produsele cosmetice, praful, impurtățile și microorganismele acumulate la suprafața tenului de-a lungul zilei împiedică pielea să respire și creează un mediu toxic care blochează regenerarea celulară desfășurată pe timpul nopții. În acest fel tenul tău nu va reuși să se refacă după o zi în care a fost supus factorilor nocivi de mediu. În fiecare seară ar trebui să te demachiezi folosind un produs special, care se potrivește tipului tău de piele.


Fumezi


Fumul de țigară este extrem de toxic și are efect nociv asupra tuturor organelor, inclusiv asupra pielii. Este dovedit științific că persoanele fumătoare îmbătrînesc mai repede decît cele nefumătoare și că fumul de țigară provoacă apariția ridurilor premature, adînci și ireversibile, la nivelul feței.De asemenea, gesturile pe care le faci în timp ce fumezi, precum țuguierea buzelor, determină apariția ridurilor accentuate în jurul buzelor.


Consumi zilnic alcool


Consumul de alcool te poate îmbătrîni prematur, mai ales dacă ai obiceiul de a consuma băuturi alcoolice în fiecare zi. Nu este necesar să exagerezi pentru ca efectele negative să se observe asupra chipului tău. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum mediu, constant, de alcool îți afectează chipul pe termen scurt și lung. Printre efectele acestui obicei se numără umflarea feței, apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi, accentuarea vaselor capilare și uscarea tenului, care duce apoi la apariția ridurilor și îmbătrînirea prematură.


Nu îți protejezi tenul de soare


Un alt factor major care contribuie la îmbătrînirea pielii zi de zi este expunerea la soare. Razele ultraviolete produse de soare sînt prezente tot timpului anului, dar vara la un nivel mai ridicat. Acestea pătrund în piele și degradează structura celulelor, ceea ce încetinește capacitatea de regenerare și vindecare a pielii. De asemenea, expunerea repetată la razele UV poate provoca afecțiuni grave, precum cancerul de piele. Este foarte important să folosești zi de zi o cremă cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp. În acest fel poți preveni apariția prematură a ridurilor provocate de razele UV, care poartă denumirea de fotoîmbătrînire. 


Nu îți hidratezi pielea


Un pas esențial pentru prevenirea ridurilor este hidratarea intensă a pielii. Tenul uscat este mult mai predispus la apariția prematură a ridurilor pentru că are o elasticitate redusă. Folosește în fiecare dimineață și seară o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten, cu atît mai mult dacă pielea ta este uscată. Uleiurile naturale sînt, de asemenea, o soluție eficientă pentru a menține tenul hidratat. Aplică în palmă cîteva picături de ulei natural de cocos, jojoba, argan, avocado etc., apoi masează-ți cu grijă tenul. Repetă această procedură în fiecare seară.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load