COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se modifică creierul persoanelor care devin părinţi

Cum se modifică creierul persoanelor care devin părinţi

Cercetătorii de la Universitatea din Georgia au descoperit că persoanele care devin părinţi suferă modificări ale creierului.

Studiul publicat în revista Nature Communications prezintă faptul că trecerea la statutul de părinte este reflectată de diferenţele nivelului de neuropeptide asociate, în general, cu reproducerea, hrănirea, agresivitatea şi creşterea toleranţei sociale, informează Science Daily.

Neuroptetidele sînt proteine cu dimensiuni reduse care permit neuronilor din creier să comunice între ei, aceştia influenţînd comportamentul. Testele au fost realizate pe cărăbuşul Nicrophorus vespilloides. Experţii sugerează că acest tip de gîndaci sînt implicaţi în creşterea copiilor, inclusiv prin regurgitarea mîncării către urmaşii lor.

Experţii susţin că schimbările apar în timp pentru dezvoltarea comportamentului parental al speciilor. Bazîndu-se pe această ipoteză, Moore împreună cu echipa sa au secvenţiat şi asamblat genomul cărăbuşului şi au măsurat numărul de neuroptetide. Comportamentul parental apare din alterarea genelor existente şi nu din evoluţia unor noi gene, teoretizează cercetătorii.

Prin analizarea cărăbuşilor cu pui şi a celor fără pui, ei au detectat un număr mai mare de neuropeptide la părinţi. Cercetătorii sugerează că acelaşi model se aplică mai multor specii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load