COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum să evităm durerile de spate cînd muncim de acasă

Cum să evităm durerile de spate cînd muncim de acasă

În vreme ce milioane de oameni muncesc de acasă în această perioadă și își fac datoria de la distanță, este posibil ca birourile improvizate să nu fie adecvate iar durerile să apară.

Un fizioterapeut explică cum îți poți optimiza spațiul de lucru de acasă.

“Cred că este important să nu supraanalizăm lucrurile, ci doar să ne uităm la conceptele generale, transmite bittv.info.

Ridică-te și mișcă-te!

Corpul nostru are nevoie de mișcare. Chiar dacă ai cea mai corectă poziție timp de opt ore, tot te vei resimți, iar, în cele din urmă, pot să apară dureri.

Cred că este important să variem. Poți amenaja biroul astfel încît să stai în picioare. Petreci jumătate din timp stînd pe scaun și jumate în picioare. Dar ai grijă cînd stai în picioare să nu dezvolți un obicei în care pui toată greutatea pe una dintre extremitățile superioare, sprijinindu-te de masă.


Dacă stai la birou, capul, umerii și gîtul nu sînt în poziția ideală. Poți folosi cîteva cărți. Este ideal să ridici puțin acel laptop, astfel încît ecranul să fie aliniat cu privirea. Situația ideală ar fi să conectezi o tastatură externă și un mouse, pentru a fi într-o poziție optimă, cu laptopul ridicat pe ceva.

Rularea unui prosop mic pe care îl puteți pune în partea inferioară a spatelui vă va forța partea lombară să stea într-o poziție bună și să nu vă permită să stați pe osul coccigian.

Să nu vă speriați dacă simțiți puțină durere de spate. Probabil se va întîmpla. Probabil s-ar fi întîmplat și la birou.

Puteți să faceți o plimbare la ora mesei și să includeți micile activități de mișcare din timpul zilei.

Dacă acele mici dureri de spate nu dispar după ce faceți toate astea, sînt mulți fizioterapeuți care oferă servicii virtuale în această perioadă și puteți beneficia foarte mult de pe urma acestora”, a declarat, pentru BBC, Alishah Merchant, un fizioterapeut din Canada.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load