COVID-19 în MOLDOVA

Cum poți scăpa de mușcăturile țînțarilor

Cum poți scăpa de mușcăturile țînțarilor

Deși aceste creaturi joacă un rol important pentru mediul înconjurător, țînțarii și insectele pot fi adevărate bătăi de cap pentru oamenii iubitori de natură.

De asemenea, unele dintre aceste creaturi enervante pot răspîndi boli. Din fericire, există cîteva metode naturale de a ține departe insectele și care nu necesită o sumedenie de chimicale.

1. Fă-ți propriul spray anti-țînțari
Nu este cea mai puternică opțiune din lume, însă îți poți face singur un spray repelent cu ajutorul uleiurilor esențiale, precum și cu alte produse din gospodărie. Vei avea nevoie doar de apă, oțet alb, ulei din arbore de ceai și ulei de lavandă.


2. Găsește plantele care te pot ajuta să scapi de mușcăturile țînțarilor
În funcție de locul în care te afli, ar putea exista și plante care conțin compuși repelenți de țînțari. Unele dintre acestea ar putea fi specii native iar altele ar putea fi aduse pe continent din varii motive. Oricum, ar putea fi folositor dacă te-ai documenta despre speciile care pot alunga cu eficiență țînțarii și insectele.

Totuși, înainte să începi să culegi plante, încearcă să observi ce specii se află în jurul tău și să identifici în ce fel te pot ajuta cel mai bine, fie prin ardere sau prin miros.

3. Plasele pot fi miraculoase
Totodată, mai poți folosi produse din plasă. Nu trebuie să fie foarte scumpe și nici foarte frumoase. Totuși, te pot scuti de nervi și stres, iar în același timp blocînd transmiterea de boli de către aceste insecte. Astfel de produse pot fi mult mai eficiente decît straturile multiple de haine sau spray-urile repelente. Trebuie doar să te asiguri că pielea ta nu este expusă în niciun fel.

4. Orice fel de fum este deranjant pentru țînțari și insecte
De asemenea, ai mai putea să încerci să alungi insectele problematice cu ajutorul fumului. Nu trebuie să fii fumător, pentru că există multe opțiuni. Se pare că orice fel de fum este deranjant pentru insecte. Poți folosi lemne sau plante, fumul de la lemnul de cedru fiind cel mai eficient în astfel de cazuri, potrivit PopSci.

5. Noroiul este mai eficient decît ți-ai fi imaginat
Dacă alegi această cale, clar ai ajuns la capătul puterilor. Totuși, unele peisaje naturale sînt atît de împînzite cu insecte încît necesită măsuri extreme. Atunci cînd fumul și plantele nu pot ține insectele la depărtare, poți face o barieră fizică dacă îți acoperi pielea și îmbrăcămintea subțire cu un strat de noroi. Nu este doar un camuflaj eficient, ci și o soluție miraculoasă pentru cei care încearcă să se ascunde de insecte și țînțari. Majoritatea insectelor nu își vor pierde timpul încercînd să pătrundă prin acest strat de noroi. De asemenea, noroiul îți poate ascunde mirosul, ceea ce este folositor atunci cînd te afli la vînătoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load