Ce se întîmplă dacă lucrezi mai puțin cu două ore în fiecare zi

Ce se întîmplă dacă lucrezi mai puțin cu două ore în fiecare zi

O jurnalistă ”Business Insider” a efectuat un experiment pentru a vedea care este efectul - atît asupra productivității, cît și asupra sănătății - scurtării zilei de muncă. 

Timp de două săptămîni a plecat mai devreme cu o oră și jumătate de la serviciu și a luat o pauză de masă de jumătate de oră.

După două săptămîni, a analizat rezultatele. Comparativ, productivitatea a fost exact aceeași. A îndeplinit același număr de sarcini de lucru ca în zilele cu program normal, iar din punct de vedere al relevanței pentru companie, rezultatele muncii ei au fost similare. 

În plus, timpul liber apărut brusc în programul său a determinat-o să se simtă prea singură, susține ea. ”Într-o zi, am mers singură în parc și timp de o oră doar am privit copii și animale de companie trecînd prin fața mea. În acel moment aș fi preferat să fiu la birou, alături de colegi, să simt că fac parte dintr-o echipă care are o misiune”, a mărturisit jurnalista.

Cu toate acestea, datele OCDE arată că angajații produc o cantitate mai mare de muncă într-o oră atunci cînd lucrează la un program de lucru redus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load