X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Experiment în Danemarca: ce a introdus Copenhaga de la 1 aprilie

2 apr. 13:30   Externe
2372 0

Copenhaga a introdus experimental o săptămînă de lucru de patru zile pentru angajații municipali, începînd cu 1 aprilie, care ar putea deveni un program standard de lucru în viitor.

Începînd de luni, angajații din cele șase administrații din Copenhaga au început să lucreze patru zile pe săptămînă, cu același număr de ore de lucru și trei zile libere complete.

Acest program va fi testat pînă la sfîrșitul anului, iar în continuare ar putea deveni permanent. Se preconizează că acest lucru îi va ajuta pe oameni să își găsească un echilibru mai bun între viața profesională și personală, iar timpul de odihnă mai îndelungat le va eficientiza munca, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Ideea a fost discutată încă de anul trecut, iar pe lîngă argumentul privind reducerea nivelului de stres pentru lucrători, un alt argument a fost atractivitatea funcțiilor vacante pentru potențialii noi candidați.

Modele similare există și în Suedia, iar în 2023 un astfel de experiment a fost realizat de orașul Valencia din Spania, iar rezultatele sale au arătat că angajații participanți au simțit o îmbunătățire a confortului vieții, deși au existat și anumie efecte negative.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?