COVID-19 în MOLDOVA

Ce se îmtîmpă cu femeile care lucrează mai mult de 45 de ore pe săptămînă

Ce se îmtîmpă cu femeile care lucrează mai mult de 45 de ore pe săptămînă

Femeile care muncesc mai mult de 45 de ore pe săptămînă sînt pot face diabet zaharat. În cazul bărbaților, orele de muncă nu au influențat riscul de diabet.

Un studiu făcut de cercetătorii canadieni de la Institutul de Muncă și Sănătate din Toronto, care au monitorizat 7.065 de angajați (femei și bărbați) fără diabet, cu vîrste peste 35 de ani, din Ontario, pe o perioadă de 12 ani, a scos la iveală faptul că femeile care muncesc prea mult sînt predispuse la stres cronic, inflamație cronică și modificări hormonale ce pot genera diabet zaharat, conform Dc News.

Pînă la finalul cercetării, 8% dintre femei și 12% dintre bărbați au dezvoltat diabet. Femeile care lucrau 45 de ore pe săptămînă și mai mult de atît prezentau un risc cu 63% mai mare decît cele care aveau săptămînal 35-40 de ore de muncă. La bărbați, munca nu a influențat riscul de diabet, dar specialiștii nu au reușit să explice în cadrul studiului diferențele de gen.


„Cu toate acestea, este plauzibil că femeile muncesc mai mult timp, dacă luăm în considerare treburile casnice și responsabilitățile familiale”, a declarat Gilbert-Ouimet, autorul principal al studiului.

Acest rezultat se explică prin faptul că oamenii care muncesc mult sînt neglijenți cu sănătatea lor, nu fac sport, nu mănîncă sănătos, nu dorm suficient. Oricine este predispus la acest diagnostic dacă nu-și schimbă stilul de viață.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load