Care sînt cauzele reale care duc la apariţia ulcerului gastric

Care sînt cauzele reale care duc la apariţia ulcerului gastric

Un ulcer gastric poate să apară atunci cînd acidul din stomac erodează suprafata interioară a stomacului, formînd o ulcerație dureroasă.


Un ulcer gastric poate să apară doar în anumite condiții, principalul vinovat fiind o bacterie.


Cauzele reale de ulcer gastric


Contrar miturilor, un ulcer gastric nu nu se instalează doar pentru că bei cafea pe stomacul gol, pentru că sari peste mese sau pentru că ești stresat. Bacteria care provoacă ulcer gastric Principala cauză de ulcer în lume este infecția cu Helicobacter Pylori. Aceasta trăiește în stratul care acoperă și protejează interiorul stomacului.


De multe ori, Helicobacter nu provoacă nicio problemă, dar la unele persoane ea poate să provoace inflamație în interiorul stomacului. Încă nu se știe clar care sînt modurile de transmitere a bacteriei. Se crede că ea s-ar transmite prin sărut, prin apă sau mîncare.


Medicamentele care provoacă ulcer gastric


Antiinflamatoarele nesteroidiene (ibuprofen, aspirină, ketoprofen, etc) sensibilizează stomacul la acţiunea acizilor gastrici şi astfel apare senzaţia de arsură. Astfel de medicamente care fac rău stomacului sînt adesea cele prescrise pentru febră, dureri de cap şi alte dureri minore de diferite naturi. Cei care au risc de ulcer sînt cei care iau frecvent medicamentele de mai sus, de exemplu persoanele care au dureri cronice. 


Paracetamolul nu face parte din categoria medicamentelor care pot provoca ulcer. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load