Strada Ion Creangă din Chişinău a intrat în reparaţie capitală

Strada Ion Creangă din Chişinău a intrat în reparaţie capitală

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei este în plin proces de modernizare. Totuşi, în proiect au intervenit unele lucrări neprevăzute.


Astfel, în staţiile de aşteptare a transportului public de pe strada Creangă vor fi efectuate lucrări suplimentare de consolidare a asfaltului.


În acest sens, urmează a fi făcută o licitaţie pentru proiect şi modificat Caietul de sarcini.


„Sînt executate lucrări la construcţia obiectivelor de semafoare, reţele sînt pozate, în scrut timp planificăm să intrăm în reabilitarea trotuarelor Belinski - Coca şi asfaltarea carosabilului planificăm în luna iulie”, spune Oleg Caraman, şef-adjunct Direcţia Transport, Primăria capitalei.


„Proiectul prevedea doar frezarea stratului de deasupra şi acoperirea cu trei sau şase cm. de asfalt, dar avînd experienţa pe care o avem şi pe Ştefan cel Mare, unde în staţiile de aşteptare se tasează asfaltul a fost luată decizia de către experţi ca la staţiile de aşteptare să fie consolitat mai mult şi atunci trebuie de revăzut Caietul de sarcini”, a menţionat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.


Activităţile privind modernizarea străzii au început în luna octombrie anul trecut. Costul lucrărilor este de 44,6 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load