Silvia Radu, rugată să repare pasajul subteran de la viaduct

Silvia Radu, rugată să repare pasajul subteran de la viaduct

Locuitorii Chișinăului s-au adresat primarului general interimar al Chișinăului, Silvia Radu, cu cererea de a repara pasajul subteran distrus din apropierea Spitalului Clinic Municipal Nr. 1 și a Centrului Comercial Shopping Mall.


O petiție în acest sens a fost deja semnată de zeci de locuitori ai capitalei, iar motivul solicitării lor a fost un nou accident produs în acest pasaj subteran cu o fată, comunică NOI.md.


Fata a relatat despre accidentarea sa în rețelele sociale, spunînd că a scăpat ușor, doar vătămîndu-și piciorul. Ea i-a îndemnat pe toți locuitorii capitalei să fie atenți la trecerea de pietoni din apropierea Spitalului Clinic Municipal Nr. 1 și a Centrului Comercial Shopping Mall, mai ales pe timp de noapte, pentru că în acest pasaj subteran nu există lumină, treptele sînt deteriorate, grila metalică a unei gropi pluviale lipsește și coborîrea trebuie iluminată cu lanterna.


La rîndul lor, în petiție cetățenii spun că, de rînd cu alte probleme care necesită soluționare de urgență, practic, fiecare locuitor al Chișinăului se confruntă cu dificultăți în circulația prin oraș.


„Este vorba despre pasajele subterane sau, mai degrabă, despre starea lor deplorabilă. Fiecare dintre noi cunoaște sentimentul de teamă care te cuprinde la coborîrea în pasaj: întuneric, miros neplăcut, placaj deteriorat. Unul dintre aceste pasaje, care demult se află într-o stare degradantă, este pasajul subteran din apropierea Spitalului Clinic Municipal Nr. 1 și a Centrului Comercial Shopping Mall”, se arată în document.


În petiție se mai spune că treptele pasajului necesită dacă nu reparație, apoi înlocuire completă. În exact aceeași stare se află sistemul de scurgere a apelor pluviale: grilele sînt deformate și cei care trec pe acolo riscă să se împiedice de ele. În plus, pasajul nu este iluminat, de aceea, pe timp de întuneric, provoacă teama pietonilor.


„În ciuda faptului că Primăria Chișinăului raportează anual că orașul se apropie în fiecare zi de imaginea unui oraș european, realitatea este alta. În legătură cu acest fapt, noi, chișinăuieni cărora ne pasă, ne adresăm primarului general interimar al Chișinăului, Silvia Radu, și pretorului sectorului Botanica, solicitînd examinarea acestei probleme și repararea pasajului pietonal subteran”, se menționează în petiție.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load