COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primarii din suburbii și-au prezentat proiectele de dezvoltare a localităților

Primarii din suburbii și-au prezentat proiectele de dezvoltare a localităților

Primarii din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău și-au prezentat proiectele prioritare pentru care vor primi bani din bugetul municipal.

În acest an la dispoziția adiministrațiilor locale va fi pus buget de două ori mai mare, dar este condiționat. Sursele financiare vor fi tranferate suburbiilor doar după ce fiecare primar va prezenta proiectele separat.

Municipalitatea va finanța în proporție de 70 la sută proiectele care urmează să fie implementate în localităţile suburbane, restul 30% urmează să fie cofinanțate de autorităţile locale.


Potrivit lui Ceban, proiectele prioritare pentru acest an sînt: infrastructura socială, școli și grădinițe; apeduct și gazificare; drumuri; transport.

"Am reușit aseară în ședința cu primarii de suburbii să repartizăm pentru fiecare localitate bani care vor fi redirecţionaţi pentru a implementa prioritățile enumerate mai sus. Am cerut tuturor primarilor să conlucreze cu serviciile municipale şi să selecteze cele mai importante necesităţi. La rîndul lor, primarii localităților suburbane au reiterat despre necesitatea continuării proiectelor aflate în derulare și au declarat că vor face tot posibilul pentru a realiza sarcinile propuse.

Mereu am declarat susținere pentru localitățile suburbane, dar este necesară contribuția și implicarea primăriilor locale. Proiectele începute, trebuie să fie continuate, finalizate", a declarat Ion Ceban.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load