COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primăria va delega către ONU procesul de achiziții în domeniul alimentației copiilor

Primăria va delega către ONU procesul de achiziții în domeniul alimentației copiilor

Primăria Chișinău va delega achizițiile în domeniul alimentației copiilor din instituțiile de învățămînt către Organizația Națiunilor Unite, pentru o perioadă determinată de timp.

Declarația a fost făcută de primarul general Ion Ceban, care a solicitat viceprimarilor să ajungă la o înțelegere cu ONU în acest sens.

„Știu poziția Guvernului, a Ministerului de Finanțe, a Curții de Conturi. În același timp, insist ca pentru o perioadă determinată de timp să ajungeți la această înțelegere împreună cu Agenția ONU pentru Dezvoltare, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, pentru a delega procesul de achiziții în domeniul alimentației temporar, pînă facem regulă la noi acasă instituției ONU”, a declarat Ion Ceban.


„Este o măsură temporară, pentru că ce nu am face noi, se pare că în diferite alte instituții, și aici vom discuta și cu Guvernul, participă unii agenți ecopnomici, iar alții care intră și pe ușă și pe fereastră, și care au prestat pînă acum servicii, inclusiv cu peștele stricat, contestă într-o formă sau alta, în spatele unui sau altui agent economic și încearcă să intre pe hogeac”, a mai adăugat primarul general.

Ion Ceban a oferit 2 săptămîni viceprimărițelor Angela Cutasevici și Inga Ionesii să definitiveze procesul:„sînt condiții specifice, dar chiar dacă este perceput ceva, trebuie să înțelegem că este și taxa pentru valoare adăugată scutită în această privință și am putea la standarde internaționale să desfășurăm aceste achiziții”.

„Iar unor agenții care se ocupă cu tot felul de constatăti și contestări le spunem salut și să știe că noi cunoaștem că procesele în continuare se încearcă a fi administrate la fel ca pînă acum. Rugăm pe oricine cunoaște informații suplimenatre despre acești agenși economici sau persoane care stau în spatele lor să ne comunice. Noi vom reacționa”, a subliniat edilul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load