COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Restaurantelor și cafenelelor li s-a propus să amenajeze terase speciale

Ceban: Restaurantelor și cafenelelor li s-a propus să amenajeze terase speciale

Primăria municipiului Chișinău este dispusă să discute cu agenții economici din capitală care activează în segmentul HoReCa oferta lansată anterior privind funcționarea alternativă a acestora.

Acest lucru a fost declarat de către Primarul General al capitalei Ion Ceban în cadrul unei emisiuni pe postul de televiziune JurnalTV.

Astfel, anterior Primăria le-a propus barurilor, cafenelelor și restaurantelor să folosească temporar gratis spațiile publice pentru amenajarea teraselor, astfel încît acestea să poată funcționa și primi vizitatori în condițiile cînd activitatea normală este imposibilă.


Edilul capitalei a menționat că în aceste locuri special amenajate este obligatorie respectarea distanței sociale recomandată de specialiști, precum și a tuturor măsurilor pentru asigurarea securității.

- Subliniez, în special, ca să nu fie interpretări – nici într-un caz nu este vorba despre construcții capitale. Și dacă agenții economici din segmentul HoReCa vor accepta această ofertă, atunci deja spre începutul verii, adică peste cîteva săptămîni această inițiativă ar putea fi implementată, a menționat Ceban.

Reamintim că instituțiile care fac parte din segmentul HoReCa încă nu au voie să funcționeze pe deplin - în schimb, unele dintre ele comercializează produse la pachet și fac livrări. Starea de urgență în Republica Moldova expiră la 15 mai și cel mai probabil nu va fi prelungită.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load