Ce spun autoritățile despre intenția de a construi o benzinărie lîngă parcul „Alunelul”

Ce spun autoritățile despre intenția de a construi o benzinărie lîngă parcul „Alunelul”

După ce acum două zile, locuitorii din preajma parcului „Alunelul” au ieșit la proteste față de intenția unui agent economic de a construi o benzinărie lîngă parc, autoritățile municipale au făcut unele precizări.


Contactat de Noi.md, arhitectul-șef interimar al capitalei, Alexei Țurcanu, a declarat că în prezent „XPetrol-Grup” nu dispune de autorizație pentru a efectua lucrări în zonă. Funcționarul a precizat că Primăria este împotriva construcției unei stații de alimentare în preajma parcului.


„Ei au avut autorizație, dar aceasta a expirat, iar acum nu mai pot să construiască nimic. În schimb, li s-au propus alte terenuri, dar pînă cînd e la faza de examinare. La moment, autorizația nu este valabilă. Evident că nu au dreptul să facă anumite lucrări acolo. Părerea mea este că nu ar trebui acolo să fie benzinărie, vor fi aduse complicații traficului rutier. Primăria va veni cu argumentele sale la judecată”, a explicat Țurcanu.


Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a menționat, la rîndul său, că autorizațiile de construcție se emit la Primărie. Cu toate astea, el s-a declarat împotriva unei asemenea construcții.


„Nu este nicio autorizațire de a începe lucrările. Eu sînt categoric împotrivă, iar proiectul de restaurare a parcului, pe care l-am demarat acum, vorbește de la sine. Este proiectul la care țin, pe care l-am promovat și pe care vreau să-l duc pînă la capăt”, a explicat Brînzaniuc.


Locuitorii din zona parcului "Alunelul" din sectorul Buiucani au reluat, după mai bine de patru ani, protestele față de intenția de a construi o benzinărie, menționînd că li se încalcă flagrant dreptul la un mediu sănătos de viață. Aceștia au atenționat că legislația națională interzice construcția benzinăriilor în zonele de protecție a parcurilor, a monumentelor istorice, precum și a terenurilor de joacă pentru copii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load