X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Controlul calității carburanților la pompă - anunțul Inspectoratului pentru Protecția Consumatorilor

30 ian. 14:30   Societate
2197 0

La Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor, a avut loc o ședință, la care s-a vorbit despre sistemul informativ de selectare aleatorie a stațiilor PECO pentru efectuarea controlul calității carburanților la pompă.

Sistemul informatic va asigura gestionarea listei stațiilor de alimentare de combustibil care urmează a fi controlate și selectarea acestora în cadrul sistemului de monitorizare prin eșantionare a calității benzinei și motorinei, notează Noi.md.

Totodată, sistemul va asigura generarea aleatorie a listelor de stații Peco, pentru perioada de vara: 1 mai - 30 septembrie și pentru perioada de iarnă: 16 noiembrie - 15 martie pentru care se va efectua controlul de către Inspectorat.

Beneficiile acestui sistem sînt:

  • respectare principiului transparenței în controalele efectuate;
  • lipsa elementelor de corupție și protecția consumatorilor contra riscului de a achiziţiona produse petroliere necalitative care i-ar afecta securitatea, sănătatea şi viaţa sau iar deteriora mijloacele de transport şi mecanismele.

Pentru implementarea planului național de eșantionare, începînd cu 1 mai 2024, Inspectoratul va iniția controale necesare în regiunea nord centru și sud al țării în conformitate cu planul de acțiuni.


2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?