X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Benzinăriile din Republica Moldova, verificate după tragedia din comuna românească Crevedia

5 sep. 2023,, 12:30   Societate
3393 0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică va efectua verificări la stațiile de alimentare cu combustibil din Republica Moldova, în urma exploziilor tragice de la Crevedia, România, care au provocat decesul a 5 persoane și rănirea altor 56.

Decizia de a verifica a benzinăriilorr a fost luată pentru a se asigura că nu există încălcări ale cadrului legal și pentru a preveni incidente similare în Republica Moldova. Ministrul Andrei Spînu a explicat la Radio Moldova că, în unele cazuri, poate fi necesară o intervenție mai strictă pentru a proteja viața oamenilor.

Anul trecut, în contextul preocupărilor legate de siguranța stațiilor de alimentare cu combustibil, a fost aprobat un moratoriu privind construcția de noi stații. Cu privire la aceste verificări, ministrul a declarat: „Eu cred că în următoarele două luni vom avea raportul de la Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică și vom ști mai multe detalii unde trebuie să intervenim”, notează Noi.md cu referire la politik.md.

Recent, autoritățile au ridicat interdicția de acces în zona depozitului din Crevedia, unde s-a produs explozia.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав