Antreprenorii care vor angaja persoane cu dizabilităţi vor primi subvenţii

Antreprenorii care vor angaja persoane cu dizabilităţi vor primi subvenţii

Antreprenorii care vor crea locuri de muncă în sate şi cei care vor angaja persoane cu dizabilităţi vor primi subvenţii de la stat.

Cel puţin asta îşi propune Ministerul Sănătăţii şi Muncii, care a elaborat un proiect de reducere a ratei şomajului.

Documentul prevede o serie de acţiuni, care deschid, în primul rînd, mai multe uşi tinerilor. 

"Stagierea profesională pentru șomerii, care au o calificare în special vorbim despre tineri, acordarea subvențiilor angajatorilor, care angajează persoane cu dizabilități, subvenții întreprinderilor, care crează locuri de muncă în mediul rural și angajează la aceste locuri de muncă șomerii", a spus secretarul de stat al Ministerului Muncii, Anastasia Oceretnîi.

"Este un lucru benefic pentru moldoveni pentru că noi considerăm că trebuie lumea să fie ocupată în serviciu. Să aibă un salariu garantat, să aibă calificare", a spus preşedintele Confederaţiei Sindicatelor, Oleg Budza.

Şeful de la Patronate susţine că noile prevederi sînt şi în avantajul angajatorilor.

"Aici avem toți de cîștigat, și agenții economici au personal pregătit, acesta dă o productivitate mai mare și respectiv statul are o contribuție în formă de impozite", a spus preşedintele Confederaţiei Patronatelor, Leonid Cerescu.

Ministrul Economiei susţine că această iniţiativă va avea un succes şi mai mare dacă vor fi atraşi şi investitori noi. 

"Noi promovăm beneficiile pentru cei din afară care pot fi găsite în Republica Moldova, noi promovăm zonele economice libere, noi promovăm parcurile IT", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat de Guvern, iar apoi trimis Parlamentului. Potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la sfîrşitul lunii februarie, în ţară erau peste 23 de mii de şomeri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load