COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Valentin Goga ar fi împlinit vîrsta de 70 de ani

Valentin Goga ar fi împlinit vîrsta de 70 de ani

Valentin GOGA, un nume de referință, în cultura moldovenească ar fi împlinit astăzi, 8 octombrie, 70 de ani.

Dacă e să răsfoim arhivele timpului, aflăm că de timpuriu, şi-a demonstrat talentul şi pasiunea pentru muzică, dorinţa de a bucura inimile spectatorilor cu muzică de calitate. A activat în legendara formaţie “Noroc”, diriguită de Mihai Dolgan, apoi în ansamblul “Contemporanul”. Sute de spectacole, turnee, întîlniri de neuitat cu spectatorii, toate acestea i-au adus bucuria unei realizări profesionale. Apoi a activat în formaţia „Drujba”, a cărei solistă era distinsa Edita Pieha. Şi în acest colectiv s-a bucurat de o înaltă apreciere, pentru profesionalism şi măiestrie. În componenţa acestui colectiv a susţinut sute de concerte, demonstrîndu-şi calităţile distincte de muzician înnăscut.

Revenit în Moldova a fost angajat în formaţia “Orizont”. Alături de membrii acestei formaţii, de asemenea, a avut parte de clipe deosebite, întîlnirii cu publicul meloman, căruia i-a oferit, împreună cu colegii săi, la fel, personalităţi distincte ale muzicii uşoare, programe de concert de mare atractivitate, melodii inspirate, capabile să emoţioneze.


Iar în anul 1991 Valentin GOGA și- a început activitatea managerială. A fost director adjunct al Centrului Republican de Cultură şi Artă, apoi prim-director adjunct al Filarmonicii de Stat. Pentru merite deosebite în promovarea artei muzicale, artistului Valentin Goga i s-au conferit titlul de Maestru în Arte şi i s-a decernat Ordinul “Gloria Muncii” şi Ordinul de Onoare.

Din anul 1995, odată cu inaugurarea Î.S OCI „Moldova-Concert” devine director general al acestei instituţii. Pe parcursul anilor, graţie priceperii sale manageriale, Palatul Naţional, a fost renovat, modernizat, devenind cea mai importantă sală de spectacol şi diverse activităţi social-politice. Aici a slujit cu dăruiere culturii naționale până în ultimile clipe ale vieții, când, mai mult decât simbolic, s-a retras în culisele veșniciei după spectacol, unul memorabil, dedicate Îndrăgostiților. Căci, și el, Omul și Artistul a fost mereu îndrăgostit de Viață, de Muzică, de Oameni.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load