X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

La Palatul Național a fost inaugurat basorelieful lui Valentin Goga

11 oct. 2016,, 12:30   Societate
2167 0

Foto: mc.gov.md

În incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” a fost inaugurat basorelieful fondatorului Organizației Concertistice și de Impresariat „Moldova-Concert” și primul director general al acestei instituții, maestrului Valentin Goga, informează NOI.md.


Basorelieful a fost realizat la inițiativa familiei lui Valentin Goga, iar autorul acestuia este Veaceslav Jiglițchi. În cadrul evenimentului de inaugurare au fost prezenți prieteni, rude și colegi ai artistului.

Valentin Goga a fost decorat cu titlurile onorifice „Maestru în Arte”, Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii”, conferindu-i-se și Ordinul de Onoare. A activat în legendara formație „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan, efectuînd o mulțime de turnee și spectacole. Ulterior a fost membru al formației „Drujba”, a cărei solistă era Edita Pieha.

Muzician de excepție, Valentin Goga a mînuit cu profesionalism și măiestrie multiple instrumente: acordeon, tobă, nai etc. A stat la cîrma celei mai importante săli de spectacole din țară mai bine de 20 de ani.

Valentin Goga a încetat din viață la 13 februarie 2016, la vîrsta de 66 de ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?