COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primul mormînt al unei amazoane a fost descoperit în Armenia

Primul mormînt al unei amazoane a fost descoperit în Armenia

Un grup de arheologi condus de Anahit Khudaverdyan de la Academia Națională de Științe din Armenia a descoperit rămășițele unei tinere care a trăit în epoca fierului pe teritoriul regiunii Lori din nordul Armeniei. Judecînd după semnele caracteristice, rămășițele femeii aparțin unei amazoane antice, care locuia în Asia de Est, lîngă teritoriul Armeniei actuale. Informaţia este publicată de Wiley Online Library.


Rămăţişele unei femei în vîrstă de 20 de ani au fost găsite în sanctuarul Bover I. Au fost înmormîntate împreună cu vase ceramice și bijuterii care datează din secolele VIII-VI î.Hr.
Probabil, femeia provine din clasa superioară, deoarece în mormîntul ei sînt multe bijuterii. După ce au analizat oasele, oamenii de știință au ajuns la concluzia că fata era ostaş: mușchii ei pectorali și deltoizi erau foarte dezvoltați datorită ridicării constante de greutăţi către umeri, probabil, este vorba despre arc, iar femurul era de asemenea bine dezvoltat, deoarece tînăra deseori se deplasa călare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load