COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Ural a fost găsită vizuina unui leu de peșteră

În Ural a fost găsită vizuina unui leu de peșteră

Speleologii din Ural au găsit o peșteră în care cu aproximativ 12 mii de ani în urmă se afla vizuina unui leu, transmite TASS.


În afară de oasele prădătorului, experții au găsit acolo rămășițe de mamut, bizon, rinocer și alte cîteva animale. Rămășițele animalelor se aflau într -o parte îndepărtată a peșterii - după lac, pe urcușuri abrupte și treceri înguste. Animalele nu puteau ajunge acolo. "Răspunsul este că a existat o altă intrare în peșteră, în care a trăit un prădător - probabil un leu de peșteră - explică președintele Comisiei Uniunii Ruse a speleologilor pentru protecția și utilizarea peșterilor Evghenii Țurihin. – El își băga prada în vizuină și o mîncat. Și oasele alunecau împreună cu apele de inundații în peșteră, unde le-am găsit. Pe oase există urme de dinți, ceea ce confirmă această ipoteză”.Vîrsta oaselor, conform estimărilor specialiștilor, este de cel puțin 12 mii de ani. Experții consideră că o parte din oase ar putea fi mult mai vechi: dacă peștera era confortabilă, prădătorii s-ar putea stabili în ea de secole.


"Diferența dintre animalele care au trăit aici acum 12 mii de ani, în principal era în dimensiune: ele erau mai mari. Urșii care locuiau în Ural în acea perioadă erau de mărimea unui urs polar modern și mai aproape de timpul nostru ei s-au micșorat. Caii erau mai masivi, oasele lor erau mult mai masive. Dar același cerb nobil, care a fost găsit în peșteră, era de aproximativ aceeași dimensiune, diferite specii s-au schimbat diferit în timp", au explicat oamenii de știință.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load