COVID-19 în MOLDOVA

În SUA pe străzi vor circula mașini zburătoare

În SUA pe străzi vor circula mașini zburătoare

Primul stat din lume care le permite mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice este New Hampshire din SUA. Asta deși nu există încă un model de astfel de vehicul aflat în producție de serie.

Miercuri, legislativul din capitala Concord a modificat legislația transporturilor pentru a le permite acestor vehicule să circule legal pe străzi, transmite go4it.ro cu referire la CNET.

Trebuie precizat că mașinile nu au voie să zboare, ci doar să ruleze pe șosele, ca vehicule tradiționale, folosind roțile. Acest lucru le va permite șoferilor (sau piloților?) să se obișnuiască cu aceste mașini.


Deși nu există astăzi în producție, sînt cîteva companii care dezvoltă astfel de vehicule. Printre acestea se numără Terrafugia, cumpărată de compania chineză Geely, și Samson Sky, din SUA.

Potrivit Terrafugia, 100 de persoane lucreză la proiectul său de mașină zburătoare.

Samson Sky intenționa să lanseze un vehicul, numit Switchblade, în 2019. Acest lucru nu s-a întîmplat, iar compania a intrat într-un con de umbră.

O altă companie care dezvoltă, în Europa, o mașină zburătoare este AeroMobil.

Alte companii lucrează la vehicule cu decolare și aterizare verticală. Uber a prezentat un astfel de vehicul aerian, numit eCRM-003.

De asemenea, Ehang, o companie din China, a demonstrat noile sale taxiuri zburătoare în SUA. Aceasta este, practic, o dronă electrică care poate găzdui două persoane.

La sfîrșitul anului 2018, banca americană Morgan Stanley estima că piața mașinilor zburătoare va avea, într-un scenariu optimist, o valoare de 2.900 de miliarde de dolari în 2038.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load