COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Australia va începe să plătească pentru folosirea mașinilor electrice

Australia va începe să plătească pentru folosirea mașinilor electrice

Guvernul australian va plăti proprietarilor de mașini electrice - fiecare va putea să cîștige cîte aproximativ o mie de dolari anual. În schimb, mașinile electrice vor fi folosite ca baterii pentru orașe în timpul întreruperilor de energie electrică.


Guvernul australian a aprobat un nou proiect – el obligă achitarea de bani proprietarilor de mașini electrice care se încarcă de la rețeaua electrică națională. În schimb, mașinile vor permite operatorului să lucreze la capacitate maximă, ceea ce va reduce riscul de extracție a energiei electrice "inutile". În plus, proiectul va permite folosirea mașinilor electrice ca baterie pentru orașe în cazul unei situații excepționale. Oficialii spun că astfel de întreruperi vor fi eliminate în 15 minute și nu vor lua energie de la mașini cu o încărcare mai mică de 5%.


Proiectul va începe să fie testat pe mașinile folosite de funcționarii publici. Cu toate acestea, în viitor, beneficiile se vor extinde pentru toți australienii, deoarece aproape jumătate din mașinile noi care sînt cumpărate în această țară sînt electrice.Oficialii spun că pînă la sfîrșitul anului 2023, ei vor plăti beneficii tuturor cele 19 milioane de proprietari de mașini electrice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load