COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vor fi trei etape de slăbire a restricțiilor impuse populației Republicii Moldova (VIDEO)

Vor fi trei etape de slăbire a restricțiilor impuse populației Republicii Moldova (VIDEO)

Potrivit șefului statului, Igor Dodon atît timp cît nu este vaccina împotriva acestui virus eu cred că valuri ale Covid-ului vor fi, dar asta nu înseamnă că Republica Moldova își poate permite să mențină restricțiile impuse în prezent timp de o jumătate de an sau mai mult.

În cadrul unui interviu oferit pentru unimedia.info, Dodon a precizat că vor exista trei etape prin care vor fi scoase treptat restricțiile impuse.

”Prima etapa urma să luam decizia dacă pe parcursul săptămînii curente ne vom menține la nivelul de 100-120, 140-150 de cazuri depistate pozitiv de Covid, atunci cel mai probabil va fi perioada de relaxare incepînd cu data de 27 aprilie - cînd vor ieși la lucru bugetarii și vor fi scoase interdicțiilor pentru unele genuri de activitate cum ar fi: HoReca”, a declarat Dodon.


Potrivit șefului statului a doua etapă ar fi data de 15 mai cînd se finalizează stare de urgență anunțată de Parlament. Atunci la fel vor fi scoase unele restricții pentru agenții economic.

”A treia etapă ține de reluarea activității școlilor sau grădinițelor. Dar, aici avem diferite opinii împreună cu specialiștii. Eu nu exclud că elevii vor reveni la școală pe 1 septembrie. Cu examenele știți că s-a luat o decizie deja. Examenele pentru clasa a IV și clasa a IX nu vor fi în acest an. Această etapă se referă la sfărșitul lui mai, începutul lui iunie. Atunci, de vor menține unele restricții la evenimentele la care pot participa mai mult de 50 de persoane. Aceste restricții eu cred că se vor menține încă cîteva luni”, a mai spus președintele.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load