Vine zăpada! Şoferii, îndemnaţi să-şi echipeze maşinile corespunzător

Vine zăpada! Şoferii, îndemnaţi să-şi echipeze maşinile corespunzător

Se pare că iarna vrea să ne surprindă din nou! Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropiere de teritoriul țării, la 15 februarie se prevăd condiții meteorologice complicate, notează Noi.md.

Astfel, în această perioadă vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare, în jumătatea de sud a țării - lapoviță și ploaie. Se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, iar pe drumuri se vor forma troiene.

Din acest motiv, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip.

Specialiștii recomandă că persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc, să telefoneze de urgență la Serviciul 901. Mai mult, oamenii sînt rugați să evite deplasarea pe porțiuni unde atîrnă crengi și cabluri electrice, pentru a evita traumatismele.  

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load