Vești rele de la meteorologi. Ce ne așteaptă azi și mîine

Vești rele de la meteorologi. Ce ne așteaptă azi și mîine

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru azi şi mîine, Cod Galben de intensificări ale vîntului.


Potrivit meteorologilor, în perioada 7-8 mai, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vîntului nord-vestiс, în rafale de pînă la 15-18 metri pe secundă. 


În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sînt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune. La rîndul lor, şi angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare vor întreprinde măsuri sporite de fluidizare a circulației rutiere și prevenire în trafic a incidentelor cu consecințe grave.


Odată cu intensificarea vîntului, vremea se va răci puţin. Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge pînă la 4 grade Celsius, noaptea, şi pînă la 12-19 grade, ziua. De asemenea, în perioada de referinţă, în mare parte a ţării se prevăd ploi. Spre sfîrşitul săptămînii vremea se va încălzi, iar termometrele vor indica ziua pînă la 25 de grade de căldură.


În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load