Un microbuz cu certificatul de înmatriculare falsificat a fost reţinut

Un microbuz cu certificatul de înmatriculare falsificat a fost reţinut

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au reținut un microbuz pentru care s-a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat, ba mai mult acesta era reutilat fără acordul autorităților de rigoare, notează NOI.md. 

Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, 4 ianuarie. Pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean moldovean în vîrstă de 46 de ani, la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare moldovenești.

În cadrul controlului de frontieră, printre documentele de călătorie și cele pe microbuz s-a depistat certificatul de înmatriculare, care avea mai multe semne incontestabile de falsificare. A dat de bănuit însăși faptul că astfel de modele nu se mai eliberează din anul 2012, iar acesta figura cu data din martie 2017.

Luat la întrebări și supus verificărilor minuțioase, conducătorul auto a prezentat polițiștilor de frontieră cel de-al doilea certificat de înmatriculare, original.

Din spusele acestuia s-a aflat că încurcase documentele pe care trebuia să le prezinte în Uniunea Europeană și la intrarea în Republica Moldova.

Totodată, șoferul a precizat că nu cunoștea despre falsul depistat, deoarece fusese rugat de un conațional, contra sumei de 100 euro, să realizeze o rută tur-retur în Germania, cel din urmă i-a și pus la dispoziție toate documentele pentru mijlocul de transport.

Documentul falsificat a fost ridicat, iar microbuzul indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, pînă la elucidarea tuturor circumstanțelor. Cetățeanul moldovean și-a continuat călătoria, dar deja în calitate de pasager.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load