Un festival ortodox de amploare va fi organizat în Transnistria

Un festival ortodox de amploare va fi organizat în Transnistria

În Transnistria, în a doua zi după sărbătoarea Paștelui, urmează să fie organizat un festival ortodox de amploare în Parcul „Aleksandr Nevski” din Bender, dar şi festivități pascale pe alte terenuri din orașele și raioanele regiunii, transmite Noi.md.


Cu o asemenea inițiativă a venit președintele autoprpoclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, în cadrul întrevederii sale cu întîistătătorul Eparhiei de Tiraspol şi Dubăsari, Vlădica Sava.


În centrul discuțiilor dintre cei doi a fost promovarea credinței ortodoxe și consolidarea oamenilor în jurul tradițiilor creștine. Părțile au discutat despre festivitățile de Paște, programate pentru perioada 29 aprilie - a doua zi de Paști.


În opinia lui Vadim Krasnoselski sărbătorile bisericești, activ marcate de locuitorii Transnistriei, nu ar trebui să rămînă în afara planului evenimentelor culturale în masă.


Liderul autoprpoclamatei Republici Moldovenești Nistrene a propus organizarea unui festival ortodox de amploare în Parcul „Aleksandr Nevski” din Bender, precum și a festivităților pascale în alte locuri din orașele și raioanele din regiune.


Vadim Krasnoselski i-a solicitat Vlădicăi Sava asistență eparhială, menționînd că în cadrul pregătirilor ar trebui să se ţină cont de toate canoanele și tradițiile bisericești. Arhiepiscopul a acceptat cu mult interes inițiativa. Planul scenariului va fi elaborat de către organizatori în strînsă colaborare cu clerul și administrația Eparhiei de Tiraspol şi Dubăsari.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load