Un Dubinovski atît de diferit... (FOTO)

Un Dubinovski atît de diferit... (FOTO)

Utilizatorii Internetului au postat pe o rețea socială o fotografie unică din mijlocul anilor '60 ai secolului trecut, care confirmă faptul că lui Leonardo da Vinci moldovenesc- Lazăr Dubinovski, un artist și sculptor remarcabil, autorul aproape a tuturor monumentelor vestite din Chișinău, îi plăcea să-i bucure pe copiii simpli și le confecționa iarna diferite sculpturi din omăt.


O fotografie cu una din aceste sculpturi de zăpadă a fost postată în rețea de către Natalia Svișceova.


"Fotografie veche. Iarna anilor 1962-1963. Curtea casei noastre de pe strada Lenin. Această sculptură de zăpadă a fost făcută pentru noi, copiii, de către sculptorul Dubinovski, care a locuit în casa noastră. În dreapta sînt eu, elevă în clasa întîi ", a scris ea.


Anterior s-a anunțat că monumentul remarcabilului pictor și sculptor moldovean, Lazăr Dubinovski, se află într-o stare deplorabilă și este planificată restaurarea și readucerea lui la starea originală datorită eforturilor comune.


Numeroase monumente create de Lazăr Dubinovski încă mai stau în Chișinău și în republică, reprezentînd din punct de vedere estetic, mîndria sculpturii monumentale moderne moldovenești.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load