Ultimele detalii din dosarul mitei de 1,5 milioane de lei

Ultimele detalii din dosarul mitei de 1,5 milioane de lei

Dosarul penal în care sînt vizați procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Roman Clim şi Eugen Tifoi, nu are o finalitate nici la un an și jumătate de la reținerea celor doi acuzatori de stat, care, împreună cu trei polițiști.

Ei sînt anchetați pentru că ar fi estorcat de la reprezentanţii unei companii 200 de mii de euro, primind, ulterior, conform informaţiilor făcute publice de Procuratura Anticorupţie, 70 de mii de euro şi 6 mii de USD, echivalentul a aproximativ 1,5 milioane de lei. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție, nefiind trimis în judecată, deși, anterior, doi polițiști care figurau în același dosar au fost condamnați.

„Urmărirea penală pe cauza respectivă a fost finalizată, fiind necesară prezentarea materialelor părţilor, examinarea eventualelor cereri şi demersuri, precum şi întocmirea rechizitoriului”, preciza încă în luna decembrie a anului trecut, pentru ZdG, Anastasia Mihălceanu, purtătoarea de cuvînt din acea perioadă a Procuraturii Anticorupţie. La peste jumătate de an de la această declarație, dosarul penal în care sînt vizați procurorii Eugen Tifoi și Roman Clim încă se află în birourile Procuraturii Anticorupție, fără să fie clasat sau trimis în judecată.

Solicitat de ZdG, Mihail Ivanov, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție care gestionează dosarul penal, menționează că acesta nu a fost trimis încă în judecată din cauza volumului mare de materiale acumulate, dar și pentru că acuzatorii de stat vizați au ținut să examineze, în detalii, mai multe probe. „Noi sîntem la etapa finală, urmărirea penală a fost finalizată. Dosarul este foarte voluminos. Procurorii au mai mulți apărători. Ei, fiind procurori, cunosc anumite detalii și tactici și știu să-și apere drepturile. S-a întins urmărirea penală pentru că în dosar există înregistrări audio, iar aceștia au ținut să poată face cunoștință cu absolut toate înregistrările, integral. Unele înregistrări durează cîteva ore. Asta a dus și la o tergiversare, dacă putem spune așa, a dosarului. Acum, ei au făcut cunoștință cu toate materialele cauzei penale și au depus cereri, nefiind de acord cu unele probe administrare în dosar”, precizează Mihail Ivanov. Procurorul afirmă că după ce vor fi examinate cererile depuse de avocații lui Roman Clim și Evgheni Tifoi, în dosar va fi luată o decizie privind trimiterea acestuia spre examinare în instanța de judecată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load