COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Termoelectrica califică ca fiind populiste acuzațiile lui Gabriel Călin

Termoelectrica califică ca fiind populiste acuzațiile lui Gabriel Călin

Termoelectrica califică ca fiind false, defăimătoare pentru întreprindere, nefiind bazate pe un substrat factologic, lipsite de obiectivitate și populiste acuzațiile aduse ieri de fostul director de știri de la Jurnal TV, Gabriel Călin.

Potrivit întreprinderii acuzațiile aduse de Călin contravin situației reale și nu fac altceva decît să destabilizeze situația.

Reamintim că într-o postare pe pagina sa de facebook, Gabriel Călin, a scris că de fapt facturile la căldură pentru luna ianuarie, care ard buzunarele chișinăuienilor, ar fi o acțiune de sabotaj la adresa guvernării, pusă la cale de oligarhul fugar, Vlad Plahotniuc prin intermediul omului său de la Termoelectrica, Veaceslav Eni.


Totodată într-un comuncat de presă, întreprinderea, menționează că proprietarii apartamentelor cu suprafața de pînă la 50 m2 vor achita pentru încălzire în luna ianuarie, în mediu, circa 850 de lei, locatarii apartamentelor cu o suprafață între 50 – 100 de m2 vor achita circa 1 278 lei, iar locatarii apartamentelor cu suprafața mai mare de 100 m2 vor achita, în medie, 1 643 lei.

Avînd în vedere faptul că, în luna ianuarie 2020, perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019, perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice ne arată că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12 %, față de perioada similară a anului trecut.

Interpretarea eronată a perioadei de calcul apare în contextul în care consumatorii consideră că perioada de facturare ar coincide cu luna calendaristică, însă aceasta variază de la o lună la alta, de la un bloc locativ la altul. De facto, perioada de facturare este indicată în fiecare bon de plată, iar zilele de facturare sînt variabile în funcție de data în care sînt citite contoarele de evidență a consumului pentru energie termică.

Pentru consultații detaliate cu privire la facturare, toți doritorii sînt îndemnați să apeleze Centrul de Calcul Infobon, la nr-ul de telefon – 022 436 516, sau Centrul de Apel al Termoelectrica la numerele de telefon: 1300 sau 022 447 447.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load