COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studenții de la UTM testați negativ la Covid-19 au plecat acasă

Studenții de la UTM testați negativ la Covid-19 au plecat acasă

O parte dintre studenții universității UTM testați la Covid-19 și care s-au dovedit a fi sănătoși au fost plasați în odăi separate, în alt cămin decît cel care se află în carantină. Iar cei care au avut posibilitatea, au plecat de la spital direct acasă.

Anunțul a fost făcut de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale, transmite unimedia.info.

„La căminul nr. 1 al UTM, unde inițial erau 103 persoane, la moment sînt 74 de persoane. Sunt studenți internați și celor la care nu s-a confirmat diagnosticul le-au permis să plece acasă, iar cei care nu au putut pleca acasă au fost cazați în căminul nr. 2. La ora 9.00 astăzi erau 7 studenți cazați, fiecare în odaie separată. La moment, acești studenți sînt monitorizați atît de lucrătorii medicali ai universității, cît și de Asociația medicală teritorială Rîșcani”, a informat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.


Studenții care au avut posibilitatea să plece acasă și-au primit lucrurile după ce acestea au fost dezinfectate cu soluții speciale, a menționat pretorul sectorului Rîșcani, Vlad Melnic.

Totodată, căminul plasat în carantină, dar și împrejurimile, sînt dezinfectate zilnic, pentru a evita o posibilă răspîndire a virusului. „Ținem sub control situația cu carantina blocul căminunului nr1 al UTM. Un echipaj de poliție este de gardă 24 din 24 de ore, este verificată asigurarea normelor de igienă, studenții sînt monitorizați telefonic, se verifică temperatura studenților și este dezinfectat blocul și împrejurimile nu doar cu utilaje de mînă, dar și cu utilaje hako. Extindem măsurile și pentru alte cămine, ca să nu se răspîndească problema”, a precizat Vlad Melnic.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load