Spitalul Raional Florești, dotat cu utilaj medical din fonduri japoneze

Spitalul Raional Florești, dotat cu utilaj medical din fonduri japoneze

Spitalul Raional Florești a fost dotat cu utilaj medical de înaltă precizie, achiziționat din fonduri japoneze, în cadrul Programului de granturi pentru securitatea umană „Kusanone”, transmite IPN.


Valoarea donației depășește 97,5 de mii de dolari. Ceremonia de donare va avea loc joi, 25 ianuarie, începînd cu ora 12.00. La eveniment va participa ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii, transmite IPN.

Instituția medială s-a ales în cadrul proiectului cu un scaner ultrasonic, reflectometru, analizator hematologic automat, video fibrogastroscop, un analizator BLOOD EDAN și un analizator biochimic automat. Potrivit administrației instituției medicale, echipamentul în cauză va îmbunătăți calitatea și exactitatea examinărilor medicale, dar și va permite creșterea numărului de teste administrate local la spital.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanțate 38 de inițiative similare. Finanțarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load