COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Soții veteranilor de război vor avea dreptul la tratament sanatorial

Soții veteranilor de război vor avea dreptul la tratament sanatorial

Din anul 2021, soții veteranilor de război care au căzut la datorie sau a celor cu dizabilități de pe urma războiului decedați vor avea dreptul la tratament sanatorial.

Cabinetul a aprobat excluderea condiționalităților „inapt de muncă” și ”nerecăsătorită”, astfel, fiind extinsă lista beneficiarilor cu 307 persoane. Pentru implementarea proiectului este necesară alocarea a cca 752 mii lei anual.

Totodată în cadrul ședinței de ieri, guvernul a ratificat Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19 şi Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii”, semnat la 29 iulie 2020. Acordul presupune oferirea unui împrumut țării noastre în valoare totală de 70 milioane euro.


Pentru componenta sănătate sunt prevăzute 40 milioane de euro, destinate achiziției echipamentelor medicale și materialelor consumabile, reabilitarea și transformarea spațiilor/unităților medicale. Alte 30 milioane de euro vor fi utilizate pentru acordarea suportului ÎMM-urilor afectate de criză. Întreprinderile vor primi finanțare pentru capital circulant și necesitățile de investiții, în scopul păstrării locurilor de muncă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load