TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sistemul de supraveghere a traficului rutier funcționează cu încălcări

Sistemul de supraveghere a traficului rutier funcționează cu încălcări

Concluzia aparține unui Raport al misiunii de observare privind implementarea cerințelor și recomandărilor aprobate prin Hotărîrea Curții de Conturi din anul 2017 cu privire la aprobarea Raportului auditului „Managementul sistemelor de supraveghere a traficului rutier”.


„Misiunea de observare presupune o misiune de urmărire, de constatare a tuturor deciziilor și recomandărilor care au fost făcute de Curtea de Conturi”, a declarat președintele Curții de Conturi, Marian Lupu.


Potrivit raportului de audit, s-au constatat mai multe nereguli și abateri de la lege în ceea ce ține de sistemul automatizat de control al traficului rutier.


Una dintre deficiențele importante este că autoritățile publice locale au desfășurat procesul de monitorizare cu încălcarea normelor legale. Astfel spus, firmele contractate de Primării nu au fost autorizate de Autoritatea Centrală de Metrologie pentru a verifica viteza.


Așa se face că în pofida existenței unei legi în acest sens, în sistemul automatizat Registrul informațiilor criminalistice și criminologice nu se introduceau informațiile despre contravențiile șoferilor, acestea fiind introduse într-un sistem separat, nereglementat.


Din cele 54 de cerințe și 78 de recomandări ale Curții de Conturi 32 au fost implementare doar o parte.


„Principalele cauze au fost interesul scăzut a unor factori de decizie, gradul înalt de formalitate în aplicarea mecanismelor de control managerial, capacitatea instituțională redusă a serviciului TIC al MAI și neatractivitatea funcțiilor disponibile pentru specialiștii de înaltă calificare”, se arată în raport.


Astfel, a fost achitată neregulamentar suma de 7,4 milioane de lei pentru serivciile de monitorizare video a traficului rutier prestate de agenții economici privați.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load