Sculptorul care dorește să rămînă în oraşul natal pentru a-l face și mai frumos (FOTO)

Sculptorul care dorește să rămînă în oraşul natal pentru a-l face și mai frumos (FOTO)

Constantin Hadîrcă a început să creeze cu aproximativ 6 ani în urmă primele sale lucrări din metal.


Tînărul spune că prima sa lucrare a fost „lupul dacic" care se află pe teritoriul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din orașul Sîngerei. Din pasiunea sa mare pentru istorie, lucrarea a fost donată liceului și amplasată în curtea liceului, în fața cabinetului de istorie.


Sculptorul Constantin Hadîrcă spune că realizează capodoperele sale din dorinţă în primul rînd, pentru a înfrumuseța orașul natal şi nu doar. Iniţiază să rămînă în oraşul Sîngerei pentru a-l face mai frumos. Totuşi, îşi doreşte să implice cît mai mulți tineri în asemenea activități. Pe parcursul muncii sale, sculptorul a participat la mai multe expoziții locale cît și la o expoziție națională. Lucările sale devin tot mai întrebate și acest lucru îl îndreaptă spre ideea de a se dedica exclusiv procesului creativ din atelierul său, lucru pe care şi-l doreşte cel mai mult. În continuare vă propunem un interviu cu tînărul sculptor care prin intermediul talentului și măiestriei sale încîntă sufletul multor oameni!


- De ce sculptură? De ce ai ales metalul?


- Sculptură- metal, artă- tehnologii, fin-dur


- Care e factorul-cheie ce declanșează interesul tău pentru transpunerea ideii într-un anumit material?


- Interesul apare cînd ideea se întregește, iar transpunerea se face în funcție de disponibilitatea de timp, iar dacă ideea a plăcut cuiva și o dorește pentru sine, atunci te motivează și aspectul financiar, continuarea articolului citiți pe moldovenii.md. 


 Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load