Scandalul gunoiului continuă la Bălți: S-au adunat datorii de 1 milion de lei

Scandalul gunoiului continuă la Bălți: S-au adunat datorii de 1 milion de lei

Directorul întreprinderii municipale DRSU Bălți, Iurie Hmarnîi, a declarat în cadrul unei ședințe a serviciilor publice din 17 aprilie că agenții economici au acumulat datorii de aproape 1 milion de lei pentru colectarea gunoiului.

Potrivit lui, datorii au nu doar persoanele private, ci și întreprinderile de stat și municipale. El nu divulgat numele lor. Iurie Hmarnîi a declarat: "Va trebui să suspendăm colectarea gunoiului de la aceste instituții. Le-am trimis o scrisoare de revendicare. Nu există nicio reacție. Contractul stipulează în mod clar că avem dreptul să suspendăm serviciul. Le acordăm 10 zile. Dacă nu vor plăti, să nu se supere".

Directorul întreprinderii DRSU a adăugat că, din cauza datoriilor, compania nu are mijloace pentru alimentarea mașinilor.

Primarul Nicolae Grigorișin a fost indignat de această declarație: "Nu veți suspenda nimic. Aveți avocați la întreprindere, lăsați-i să lucreze juridic cu aceste companii. Arată-mi pretențiile față de aceste întreprinderi de stat, astfel încît să pot spun că o anumită de întreprindere nu plătește pentru colectarea gunoiului, nu doar să faceți declarații neîntemeiate”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load