Recent numit în funcție, un consilier al premierului român a fost condamnat la opt ani

Recent numit în funcție, un consilier al premierului român a fost condamnat la opt ani

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe fostul primar al Slatinei Darius Vîlcov, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, la 8 ani de închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă. Este vorba de dosarul în care Vîlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil. Pentru infracțiunea de trafic de influență, Darius Vîlcov a primit 4 ani de închisoare.

Pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru a primit 6 ani, iar pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, încă 2 ani. După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani.

ICCJ a decis și confiscarea banilor pe care Darius Vîlcov i-ar fi primit ca mită. Este vorba de 6,2 milioane lei. Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load