COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

R. Moldova este pregătită să lupte cu noul tip de coronavirus

R. Moldova este pregătită să lupte cu noul tip de coronavirus

Republica Moldova este pregătită să facă față unui număr de 400 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Superior de Securitate.

Potrivit lui Dodon, autoritățile analizează 4 scenarii posibile. Primul scenariu presupune ca numărului celor infectați să depășească cifra de 100, în timp ce pentru scenariul doi se ia în calcul pînă la 400 de îmbolnăviri.

„Pentru scenariul doi, adică pînă la 400 de cazuri, instituțiile medicale sînt pregătite. sînt pregătite locuri în spitale. Avem suficient echipament medical și medici care vor asigura monitorizarea și gestionarea crizei. Sperăm foarte mult că nu vom ajunge la celelalte scenarii, dar trebuie să ne pregătim”, a declarat președintele.


Cel dea-al treilea caz anunțat de autorități presupune că numărul îmbolnăvirilor trece de 800, iar pentru scenariul patru – înregistrarea a peste 1.000 de cazuri, transmite Noi.md cu referire la cotidianul.md.

De menționat că, în Republica Moldova au fost înregistrate trei cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. În același timp 22 de persoane sînt suspectate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load