COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Promovarea turismului local, o alternativă pe timp de pandemie

Promovarea turismului local, o alternativă pe timp de pandemie

Potrivit Agenției de Investiții, la 16 iunie, în cadrul campaniei NeamPornit, a fost elaborat în premieră, împreună cu Magenta Consulting, un sondaj privind percepția moldovenilor față de turismul local.

La studiu au participat circa 2100 de respondenți, cu vîrstele cuprinse între 25 și 55 de ani. Potrivit rezultatelor, circa 71% din moldoveni sînt interesați să viziteze destinațiile turistice autohtone, iar doi din trei respondenți preferă odihna activă, scrie radiochisinau.md

Tot în contextul campaniei #NeamPornit, Agenția de Investiții a inițiat cea mai cuprinzătoare hartă digitală de pînă acum. Pagina web conține hartă digitală interactivă și exhaustivă a destinațiilor turistice autohtone, obiectivele fiind clasificate în categorii ușor de accesat, în funcție de preferințele călătorilor.


Pentru promovarea turismului local, va porni în scurt timp și Maratonul #NeamPornit #Protejați, în cadrul căruia oricine poate participa și povesti despre destinațiile și experiențele turistice locale, promovînd ideea de a călători responsabil și în siguranță, a menționat Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții.

Din iunie, după două luni de izolare, după ce panica creată de COVID-19 s-a diminuat puțin, tot mai mulți clienți apelează la agenții de turism pentru a solicita vacanțe, excursii în Republica Moldova, menționează Sergiu Croitoru, fondator al organizației ,,Cunoaște-ți Țara’’.

Cunoaște-ți Țara e o echipă de tineri care organizează excursii și drumeții în Romînia și Republica Moldova. Scopul acestora este de a arăta tuturor frumusețile țării și de a descoperi obiective noi ce merită promovate.

,,La momentul dat ne axăm pe Promovarea destinațiilor care „bucură ochii’’ și sînt necunoscute pentru marea majoritatea a cetățenilor Republicii Moldova: cascade, peșteri, grote, defileuri de la nordul țării (Trinca, Fetești, Gordinești, Cobani, Cheile Butești, Duruitoarea, Văratic); rezervații naturale-peisagistice, Lunca Prutului de Jos, Bordeiele de la Rogojeni, Naslavcea, Vadul Rașcov’’ adaugă fondatorul organizației.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load