Procuratura va examina demersul lui Năstase în legătură cu imunitatea lui Plahotniuc

Procuratura va examina demersul lui Năstase în legătură cu imunitatea lui Plahotniuc

După ce ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită tragerea la răspundere a magistraților Curții Constituționale și ridicarea imunității liderului PDM, deputatului Vlad Plahotniuc, instituția a venit cu o primă reacție.


„Procuratura generală a recepționat demersul si urmează sa-l examineze în modul stabilit de lege”, se arată într-un răspuns oferit pentru Radio Chișinău de către Serviciul de presă al Procuraturii Generale. 


În denunțul depus depus de Andrei Năstase la Procuratura Generală și publicat în presa de la Chișinău, celor șase judecători constituționali li se impută ”infracțiunea de tentativă de uzurpare a puterii în stat”.


Ministrul de Interne consideră că acțiunile judecătorilor Curţii Constituționale au dus la instaurarea unui dualism al puterii şi, în consecință, a unei crize a acesteia, ceea ce a afectat şi extrapolat întreaga societate datorită interpretării ambigue şi abuzive a unor norme constituționale, care erau suficient de clare.


„Autoritățile apărute ca rezultat al efectelor produse de deciziile ilegale emanate de Curte, au emis acte de dizolvare a Parlamentului, au stabilit alegeri anticipate, au înstrăinat bunuri, etc., existând, practic, o preluare ilegală şi abuzivă a puterii în stat, prin anihilarea puterii legislative şi suprimarea Guvernului legal constituit”, a explicat ministrul.


Andrei Năstase a subliniat că judecătorul Raisa Apolschi este nașa de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, iar alți membri ai Curții sunt apropiați ai liderului PDM sau exponenți ai Partidului Democrat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load