O femeie din Chișinău a murit din cauza virusului A(H1N1)

O femeie din Chișinău a murit din cauza virusului A(H1N1)

Gripa A(H1N1) a făcut prima victimă. O femeie din Chișinău internată în stare gravă la Spitalul Clinic Municipal„Sfîntul Arhanghel Mihail” a decedat ieri, la o zi de la internare în secția de reanimare a spitalului, anunță e-sanatate.md.

Potrivit şefului Direcţiei Sănătate a Municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu, femeia în vîrstă de 42 de ani, nu avea poliță medicală și pînă a ajunge în stare gravă la spital a primit un tratament inadecvat.

„Pacienta s-a adresat tardiv la specialiști, și chiar dacă medicii au depus toate eforturile ca să o ajute organismul ei era deja slăbit. În urma prelevării probelor virusologice s-a depistat că femeia era infectată cu virusul A(H1N1).

De la începutul acestui an o altă pacientă a fost diagnosticată cu virusul A(H1N1). Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală, fiind deja externată, iar starea ei este satisfăcătoare.

În perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018 în Republica Moldova au fost înregistrate în total 102.416 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 5.267 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), precizează e-sanatate.md.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load