TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Numărul traversărilor la frontiera de stat s-a dublat

Numărul traversărilor la frontiera de stat s-a dublat

În perioada 29 iulie – 4 august 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 545 256 traversări, dintre care un număr mai mare – 288 040 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.


Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 118 027 traversări.


Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 45% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 95 888 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 77 815 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 44 241 traversări persoane,
PTF Cahul – 43 099 traversări persoane,
PTF Otaci – 42 843 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 36 496 traversări persoane;
PTF Sculeni – 31 670 traversări persoane,
PTF Tudora – 30 237 traversări persoane.


Cea mai aglomerată zi a fost vineri, 2 august 2019, fiind înregistrate valori de 83 127 traversări persoane și 18 749 traversări mijloace de transport. De menționat că un număr mare de călători a fost semnalat ieri, 4 august a.c., în punctul de trecere Leușeni – 16 126 traversări persoane, comparativ cu duminica săptămânii trecute este în creștere cu 2%.


Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 137 de evenimente, cu documentarea a 152 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:- 77 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 29 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 25 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- șase tentative de trafic ilicit de bunuri.


Au fost declanșate 222 de consemne, dintre care opt pe INTERPOL, iar 214 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.


În decursul săptămânii precedente, 104 cetăţeni străini, dar și 104 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.


Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 166 de procese verbale și chitanțe înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 141 900 lei și încasarea amenzilor de 57 425 lei.


În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load